0548 782 400 contact

Herbouwwaarde bedrijfspand berekenen

De herbouwwaarde van uw bedrijfspand berekenen?

De herbouwwaarde van uw bedrijfspand kunt u zelf bij benadering berekenen. Zie hiervoor ook waardebepaling bedrijfspand. Er zijn echter veel variabelen waarmee u rekening dient te houden. Allereerst dient u de inhoud van het bedrijfspand te berekenen. Deze inhoud zou u kunnen vermenigvuldigen met een prijs per kubieke meter. Dit levert geen betrouwbare herbouwwaarde op. Er moet ook rekening gehouden worden met gebruikte materialen, bouwaard van muren en daken. Dus waarom zou u de herbouwwaarde van uw bedrijfspand zelf berekenen, als daar een specialist voor is.

De herbouwwaarde vastleggen in een taxatierapport

Tijdens een taxatie wordt nauwkeurig vastgelegd door de taxateur wat de exacte herbouwwaarde van uw pand is. Deze waarde wordt volledig onderbouwd vastgelegd in het taxatierapport volgen art. 7:960 BW. Enkel en alleen een verzekeringspolis op basis van een vaste taxatie in combinatie met een taxatierapport van een erkend taxateur zorgt voor een optimale dekking. Dit is wettelijk geregeld in art. 7:960 van het Burgerlijk Wetboek.

Geen sprake van onderverzekering door middel van een taxatie

Op het moment van een schade wilt u niet dat uw bedrijfscontinuïteit in gevaar komt. Uw verzekeringspolis biedt op basis van een taxatie en het taxatierapport voor u de beste dekking bij een schade. Er is geen sprake van onderverzekering waardoor u slechts een gedeelte van uw uitkering zou ontvangen. Anderzijds is er ook geen sprake van oververzekering waardoor u teveel premie zou betalen. De verzekeringspolis is daarom exact juist voor u opgemaakt. Dit risico is eenvoudig te vermijden door een taxateur de herbouwwaarde van het bedrijfspand te laten berekenen.

Herbouwwaarde laten berekenen door een erkend taxateur

Via Gratis-taxatie kunt u de herbouwwaarde gratis laten berekenen door een erkend taxateur. Wij bieden deze gratis taxatie aan, omdat wij vinden dat de bedrijfscontinuïteit van geen enkel bedrijf gevaar zou moeten lopen. Dit risico is zo eenvoudig af te dekken en dit is in het voordeel van alle betrokken partijen bij een schade, maar vooral in uw voordeel! De enkele voorwaarde die hieraan gesteld wordt is dat u uw verzekering voor het pand bij ons onder brengt. Hiermee heeft u garantie tegen onderverzekering en hoeft u zelf de herbouwwaarde niet te berekenen. 

Wilt u uw bedrijfspand gratis laten taxeren?

Heeft u een bedrijfspand dat u zou willen laten taxeren en wilt u hiervoor geen kosten maken? Neem dan nu contact op met ons. U kunt altijd bij ons terecht via onze contactpagina, de telefoon of per e-mail.

Direct geregeld

24/7 beschikbaar

© Gratis Taxatie 2021